כותבים טיפים על לוח

כותבים טיפים על לוח

הצלחנו! אחרי שהקמנו אתר מבוסס מערכת וורדפרס בעזרת לחברת בניית אתרים, יש לנו אתר מקצועי שנראה טוב ומתאים לנו מבחינה שיווקית. אבל מה עושים עכשיו? איך מוודאים שאנחנו מצליחים לנסוק בעזרתו, ומה צריך לעשות בשביל לשמור עליו בתור נכס? נתמקד בתחזוקה וניהול של אתרי וורדפרס בכדי לשמור על האתר שלכם כנכס לשנים מרובות.

ניהול-תוכן-איכותי

ניהול-תוכן-איכותי


ניתן לחלק את שלב התחזוקה והפיתוח, המתחלק לשלושה חלקים מרכזיים:

  • כתיבת תוכן ועדכון האתר לפי התמורות המתרחשות בעסק.
  • השקעה בשיווק דיגיטלי (קידום אתרים, קידום ממומן וכו'..).
  • ניהול ותחזוקה של מערכת הוורדפרס.

במאמר הזה נתמקד בניהול ותחזוקה של מערכת ניהול התוכן וורדפרס, וכיצד שומרים על מערכת ניהול תוכן מעודכנת, מאובטחת, יציבה וטובה.

הנקודות המרכזיות בתחזוקת אתרי וורדפרס:

  • חובה לעדכן את מערכות האתר באופן קבוע.
  • יש לעדכן את מערכות האתר באופן מבוקר, ולבצע בדיקות ידניות בכדי לשמור על תקינות האתר.
  • חובה לשמור גיבויים של האתר, במקרה של תקלה.
  • פיתוחים מבצעים רק באופן מבוקר, ולא בשיטת טלאי על טלאי. את הספגטי נשמור למטבח!

הכלל הראשון – שידרוג המערכות של אתרי וורדפרס

מערכות מחשב נוטות להתיישן עם הזמן, וגם מערכת וורדפרס תתיישן במידה ולא תעודכן כראוי. למזלנו, המערכת כתובה בקוד פתוח – וישנם אנשים רבים שתורמים בפתרון בעיות ומסייעים לעדכן את המערכת לניהול תוכן (WordPress).

ישנם כמה בעיות עם מערכות שאינן משודרגות והן כוללות: בעיות אבטחה, מהירות נמוכה, בעיות תאימות שונות, באגים במערכת ופונקציות חדשות שמשתדרגות.

אבטחת מערכת וורדפרס

בניית-אתר-תדמית-וורדפרס

בניית-אתר-תדמית-וורדפרס


הדבר הכי בעייתי במערכות הוא שמגלים בהן פרצות אבטחה. מידי חודש מגלים מספר בעיות אבטחה במערכת וורדפרס בחומרות שונות. ידוע כי פרצות אבטחה אלו משפיעות על אתרי וורדפרס ברחבי העולם. פרצות אבטחה אלו עלולות לפגוע באתר ולהרוס חלקים בו, להשבית אותו ואפילו לגנוב פרטי לקוחות חסויים. הדרישה לאבטחה גדלה ככל שהאתר דורש תשומת לב גדולה יותר. כך פורטלים גדולים וחנויות אינטרנט דורשות אבטחה מוגברת.
לצערנו, בישראל המצב קצת חמור יותר מבשאר העולם. יש הרבה גורמים ממדינות ערב המתמחים בטרור סייבר ומתמקדים בישראל, ומנסים להפיל אתרים ישראליים. חשוב לסווג את פרצות האבטחה במערכת וורדפרס עצמה, פרצות אבטחה בתוספים במערכת (plugins), ופרצות אבטחה בתבניות (themes). לכן, חייבים לעדכן את כל חלקי המערכת לניהול תוכן של וורדפרס תמיד (ליבת המערכת, תוספים ותבנית העיצוב).

מהירות המערכת והאתר המוצג ללקוחות

מערכת הליבה, תבניות ותוספים משתדרגים עם הזמן. בדרך כלל מערכות חדישות יותר הן מהירות יותר, ומאפשרות פעולה טובה יותר של המערכת. בחלק מהמקרים אפשר למצוא שיפורים של מאות אחוזים בהתאם לשינויים בפיתוח של המפתחים.

תאימות

חזית הטכנולוגיה בעולם נמצאת בזירת האינטרנט. הטכנולוגיה מתעדכנת מידי כמה חודשים, ולפעמים באופן משמעותי הדורש שינויים מהותיים המערבים כמה גורמים. לדוגמא, עדכון גירסת דפדפן של Chrome עלולה לגרום לרכיבים מסויימים במערכת להפסיק לעבוד. זה עוד יותר חשוב כאשר מעדכנים גירסת PHP (המערכת שמריצה את WordPress), ומערכות ישנות יותר פשוט לא יוכלו לעבוד עם גרסאות חדשות יותר.
לכן, אתרי וורדפרס צריכים להיות מעודכנים באופן קבוע. מי שלא יעדכן את מערכת ניהול התוכן שלו, עלול למצוא את עצמו עם מערכת מיושנת ולא עובדת בחלק מהדפדפנים, מכשירים או לחילופין להפסיק לעבוד כליל.

פונצקיות חדשות

מפתחים מוסיפים ומשנים את האפשרויות השונות בתוכנות שלהם באופן קבוע בהתאם לשינויים הטכנולוגיים והצרכים בשוק. כל הזמן יש תוספות ושינויים שנועדו לעזור לכותבי תוכן, עסקים, חנויות וירטואליות ועוד להתפתח ולהיות בחזית השימושית של עולם הטכנולוגיה. אנחנו משנים את המערכת שלנו מחודש לחודש, ומוודאים שאנחנו משתמשים באפשרויות חדשות הזמינות לעסקים.

באגים

כמו בכל מערכת מידע, גם בוורדפרס יש באגים ושגיאות לא צפויות. בכל שידרוג גירסא, ניתן למצוא תיקוני באגים במערכת, ושיפורים של תקלות הנובעות מליבת המערכת והתוספים שלה.

הכלל השני – פיתוח מבוקר ומסודר של אתרי וורדפרס

שיטת הפיתוח הנפוצה ביותר היא שיטת "טלאי על טלאי" כך שנוצר קוד ספגטי שקשה להתמצא בו די מהר. בדרך-כלל זהו מתכון מאוד מהיר לאסון, מה שיגרום לתקלות מרובות ברגע שינסו לייצר פתרון למערכת.

סביבת פיתוח ייעודית לאתר

רצוי לשמור על סביבת פיתוח נפרדת לאתר, בנוסף לאתר הרגיל. סביבת Sandbox (ארגז חול, מלשון משחק..) נועדה לעשות את הבדיקות הרצויות, וכך להכניס את הפיתוחים השונים לתוך האתר החי ברגע המתאים. מאוד רצוי להימנע משינויים ופיתוחים באתר החי, אלא אם הוחלט אחרת. האתר צריך להיות ראי של האתר בסביבה החיה, בכדי שאפשר יהיה לבצע את הבדיקות הרצויות.

גיבויים מסודרים

חובה לשמור גיבויים של המערכת, לכל מקרה. במידה וקורה אסון כלשהו, חשוב שאפשר יהיה לחזור אחורה ולחזיר את המצב לקדמותו. לפעמים, המערכת יכולה להיתקע בלי שעשינו דבר בגלל תקלות העלולות לנבוע באחסון, במערכת, ולפעמים באופן אקראי לחלוטין.
טיפ: גיבויים יכולים להתבצע על-ידי חברת האחסון שלכם. מומלץ לשמור גיבוי חיצוני, אחרת במידה ויש אסון/תקלה שאי אפשר לחזור ממנה, תמיד יהיה את הגיבוי החיצוני!

ניקוי של העמסות

וורדפרס שומרת גירסאות ישנות של פוסטים (עמודים באתר), מספר קבצים בספריית המדיה ועוד. לפעמים יש גם תוספים (plugins) שאיננו משתמשים בהם יותר. כדאי ורצוי לנקות את המערכת ולשפר את הביצועים, וכך לחסוך מקום בנפח האחסון.

פיתוח נקי, מודולרי ומחושב

בכדי להמשיך לפתח את האתר, מאוד חשוב לבצע את הפיתוח באופן מודולרי ומחושב. יש להכיר את המערכת בתור התחלה, ואז לתכנת ולהכין רכיבים שעובדים יחדיו בצורה טובה. פיתוח לא נכון יכול לגרום לתקלות בין הרכיבים השונים, או חלקים שונים שלא עובדים היטב.

הכלל השלישי – מעדכנים באופן מבוקר

עדכון מערכת הניהול של וורדפרס זוהי פעולה הדורשת מיומנות רבה. לפעמים עלולות להתגלות בעיות, שלא נשים אליהן לב בהתחלה והן הופכות להיות שורשיות יותר ומוחבאות יותר עם הזמן. בעיות מסוג זה, עלולות לייצר כדור שלג שהדרך היחידה להתאושש ממנו היא בניית האתר בכללותו מחדש.

מדוע אסור לעדכן את המערכת באופן אוטומטי?

עדכון הוא תהליך עדין, שיכול לגרום לבעיות במספר מוקדים במערכת. יש לבצע עדכונים באופן מבוקר עם בדיקות ידיניות. לאחר עדכון, יש לבדוק כי כל הרכיבים עובדים ולבצע סריקה ידנית של רכיבי מפתח (בהתאם למה שנקבע בתור מערכות קריטיות).

בכל עדכון גירסא, הבעיות הבאות (ואחרות..) עלולת להתעורר:

  • התנגשויות בין גרסאות שונות של תוספים, התבנית ומערכת ההפעלה
  • תוספים שלא עובדים עם עדכון מערכת הוורדפרס
  • תקלות בין האחסון לבין המערכות שעודכנו (ליבת המערכת, תוספים והתבנית)
  • תבנית שנשברת
  • תיקוני תצוגה שאינם עובדים

טיפים לבדיקות לאחר עדכון גירסא:

  • האם נשלח טופס יצירת קשר
  • האם הודעות נשמרות באתר
  • האם התצוגה של העמוד הבית נשברת?
  • האם האתר עדיין נראה תקין?

תחזוקת וורדפרס זה פשוט!

עברנו על כמה נקודות חשובות בתחזוקת אתר המבוסס על מערכת ניהול התוכן של וורדפרס.

נזכיר את הנקודות המרכזיות במאמר:

  • לעדכן את מערכת וורדפרס זה חשוב!
    טיפ: נא להיכנס לפאנל הניהול ולבדוק האם המערכת שלכם בגירסא האחרונה
  • מעדכנים רק באופן מבוקר, ועושים בדיקות ידניות לעדכונים אלו
  • יש לוודא כי יש גיבויים קבועים למערכת וורדפרס.
  • טיפ: לבדוק שחברת האחסון שלכם מגבה את האתר שלכם באופן קבוע.

  • פיתוחים, ולא בשיטת טלאי על טלאי. את הספגטי נשמור למטבח!
  • טיפ: לבדוק את ההיסטוריה והיכולות של בונה האתרים. לפחות 3 שנות ניסיון!

אנו מציעים שירותים של תחזוקה וניהול אתרי וורדפרס. נשמח לסייע לכם ולענות על שאלות שיש לכם.

x
סייען נגישות
הגדלת גופן
הקטנת גופן
גופן קריא
גווני אפור
גווני מונוכרום
איפוס צבעים
הקטנת תצוגה
הגדלת תצוגה
איפוס תצוגה

אתר מונגש

אנו רואים חשיבות עליונה בהנגשת אתר האינטרנט שלנו לאנשים עם מוגבלויות, וכך לאפשר לכלל האוכלוסיה להשתמש באתרנו בקלות ובנוחות. באתר זה בוצעו מגוון פעולות להנגשת האתר, הכוללות בין השאר התקנת רכיב נגישות ייעודי.

סייגי נגישות

למרות מאמצנו להנגיש את כלל הדפים באתר באופן מלא, יתכן ויתגלו חלקים באתר שאינם נגישים. במידה ואינם מסוגלים לגלוש באתר באופן אופטימלי, אנה צרו איתנו קשר

רכיב נגישות

באתר זה הותקן רכיב נגישות מתקדם, מבית all internet - בניית אתרים.רכיב זה מסייע בהנגשת האתר עבור אנשים בעלי מוגבלויות.